Afval actie Achtersluispolder

Er is veel zwerfvuil in de Achtersluispolder. We hebben hierover met de gemeente gesproken, zie ook het verslag hier. 

Gemeente Zaanstad heeft niet genoeg budget om dit structureel aan te pakken. Hier blijven we natuurlijk op hameren, maar in de tussentijd willen we zoveel mogelijk doen om het zwerfafval te beperken. Bestuurslid Paul Zonneveld gaat geregeld zelf op pad om zelfs in het weekend de Achtersluispolder op te schonen. Dus als u blauwe zakken ziet staan, is Paul aan het werk geweest! Het zit Paul als operationeel manager van Bayar Cleaning & Fixing dan ook in zijn bloed om de boel schoon te houden!

Daarnaast zijn we aan het onderzoeken of het mogelijk is de MacDonalds in Zaandam de kentekens op de zakken van de bestellingen te noteren, zodat te achterhalen is wie te lui is om zijn afval in de prullenbakken te dumpen. Zover willen we gaan dus!

Heeft u tips om het zwerfvuil aan te pakken? Of wilt u zelf een keer de handen uit de mouwen steken om met een groep het afval aan te pakken? Het plaatsen van extra vuilnisbakken ligt uiteraard voor de hand, maar is op dit moment niet mogelijk, dus andere creatieve ideeën zijn welkom via info@ovzz.nl

Share Button
CategorieënKVO