Alleen Sluiskwartier ingetekend voor woningbouw

 

Donderdag 23 maart heeft voorzitter Vincent van Vliet ingesproken bij Zaanstad Beraad waar het toekomstperspectief voor de Achtersluispolder is behandeld. Met een uitstekend resultaat; een groot deel van de ondernemers in de Achtersluispolder kan de komende 20 jaar weer investeren in het bedrijf.

Al jaren houdt het de ondernemers bezig; de plannen voor woningbouw in de Achtersluispolder. OVZZ is van mening dat de Achtersluispolder ingericht is voor bedrijven en niet voor woningen. Voor verplaatsing binnen Zaanstad is in veel gevallen te weinig ruimte, we hebben te maken met de milieucontouren, veiligheid en het bieden van arbeidsplaatsen voor de bewoners van Zaanstad.
OVZZ heeft met name aangedrongen op duidelijkheid. Deze duidelijkheid lijkt een stap dichterbij.

Donderdag 23 maart heeft voorzitter Vincent van Vliet ingesproken tijdens het Zaanstad Beraad en onze inzet lijkt beloond. In het toekomstperspectief voor de Achtersluispolder is nu alleen het Sluiskwartier ingetekend als geschikt voor woningen. Hoewel OVZZ van mening is dat ook het Sluiskwartier behouden moet blijven voor bedrijvigheid, heeft hiermee een groot deel van de ondernemers voor de komende twintig jaar een zekerheid dat zij weer kunnen investeren in het bedrijf. 

Het komende jaar wordt de globale schets uitgewerkt en een startnotitie gemaakt met meer details.

We houden je uiteraard op de hoogte.

Share Button