ALV kiest voor professionaliseringsslag met directeur

Tijdens de extra ingelaste ALV van OVZZ zijn de drie keuzes voorgelegd voor het voorzitterschap. De keuze is gevallen op een professionaliseringsslag met een gedelegeerd voorzitterschap en de aanstelling van een directeur. Dit betekent dus dat we een externe kracht inhuren als directeur, die naast de voorzitter vanuit het bestuur handelt. De voorzitter wordt op deze manier ontzien van de operationele taken, maar treedt nog wel op als het gezicht van de vereniging. Eerder hebben we dit verenigingsmanager genoemd, maar de titel directeur vinden we beter passen. Met meerderheid van stemmen tijdens de ALV is voor deze optie gekozen. Een verslag van deze ALV is verstuurd aan de leden vinden.

Verhoging contributie
Deze optie houdt ook in dat de directeur middels een bijdrage beloond wordt en er een verhoging van de contributie nodig is van 175 euro naar 250 euro. Penningmeester Lars van Wijngaarden heeft dit tijdens de ALV met een begroting onderbouwd.

Vervolgstappen
De vervolgstappen zijn dat de vacature gepubliceerd wordt op de website van OVZZ en de kandidaten tot 1 februari de tijd krijgen te reageren. Vervolgens wordt een sollicitatieprocedure gestart dat geleid wordt door het bestuur. Een omschrijving van deze functie zie je hier.

De huidige voorzitter Rob Smits staat open voor deze functie. Wanneer er echter personen zijn die zich kunnen vinden in deze vacature, ben je van harte welkom te solliciteren.

Share Button