Ambitie Green Business Club bekend

Nieuws van de Green Business Club

Beste Zaanse ondernemer,

Het nieuwe jaar is een feit. 2020 was een weliswaar een bewogen jaar, we zouden er absoluut geen streep door willen trekken. Veel Zaanse bedrijven hebben stappen gezet om te verduurzamen; en samen met al onze partners hebben we veel impact gemaakt. 

Zo hebben we bijna 150 energiescans afgenomen en ondernemers inzicht gegeven in hoe zij hun bedrijfspanden kunnen verduurzamen, en zijn er direct investeringen gedaan. Vijftien studenten maakte tijdens de Circular Furniture Challenge circulaire designs van zo’n 5000 kilo Zaans ‘afval’. En de werkgroep mobiliteit heeft bijna 30 bedrijven geholpen hun mobiliteitsbeleid te verduurzamen met behulp van de mobiliteitsscans. Bovendien sloten er drie mooie Zaanse bedrijven aan bij de club die actief bijdragen binnen de werkgroepen energietransitie, circulair en mobiliteit.

2021 zal in het teken staan van het gezamenlijk en duurzaam uit de crisis komen. Op de planning staan een pilot HUB; diverse gebiedsvisies zien het licht; een Zaans fietsplan staat in de startblokken & nog veel meer bedrijven inspireren en ontzorgen in het nemen van nieuwe duurzame stappen.

En dat doen we graag weer met jullie: onze participanten, ambassadeurs, Zaanse enthousiastelingen en andere relaties met wie we de ambitieuze duurzame doelstellingen naar de praktijk zullen brengen. Daar kijken we naar uit!

We wensen je veel gezondheid, creativiteit en mooie samenwerkingen voor 2021.

Met vriendelijke groet,
ook namens de uitvoeringsorganisatie,

Ruben Uitendaal en Pieter Blok
Co-voorzitters 

Lees hier de gehele nieuwsbrief

Share Button
CategorieënGBC