Beste OVZZ-leden, waar kunnen wij helpen?

Stel je hulpvraag bijvoorbeeld in de LinkedIn groep van OVZZ.

Beste leden, 

We staan de aankomende maanden voor zware uitdagingen.

Voorop staat de uitdaging om gezond te blijven, niet enkel onze eigen gezondheid, maar ook die van onze familie, vrienden en een ieder om ons heen. 

Wat er ook voor zware uitdaging onze kant op komt, gezondheid is van het grootste en primaire belang. Wij vragen jullie dan ook de RIVM regels zo goed mogelijk na te leven. 

Zakelijk kunnen we inmiddels van een catastrofe spreken. Bij meerdere leden zullen de omzetten volledig wegvallen. De vraag is niet of, maar wanneer en met welke impact het gevolg hiervan bij ons allemaal (en onze werknemers) terecht komt. 

Onze economie is op alle vlakken nauw met elkaar verbonden en wij zullen dan ook allemaal de schade van deze situatie ondervinden. Met dit in gedachten is het van belang om elkaar juist in deze tijd te ondersteunen om ieder het hoofd boven water te helpen houden. Stel projecten niet uit, innoveer, zit niet te strak op betaaltermijnen van getroffen bedrijven, betaal je rekeningen op tijd en blijf zoveel mogelijk, met de regels van het RIVM in achtnemend, de bedrijfsvoering voortzetten. Juist stil gaan staan en afwachten zal een nog grotere negatieve impact op onze economie hebben. 

Er zijn bedrijven in onze regio die acute hulp nodig zullen hebben. Wij vragen deze bedrijven om hun hulpvraag kenbaar te maken. Schaam je niet, mensen vinden het fijn om elkaar te helpen. Deze eigenschap zit in onze natuurlijke aard en maakt ons gelukkiger. Denk maar eens hoe fijn je het zelf vindt als je iemand hebt mogen helpen. 

We hebben hiervoor op LinkedIn een groep (https://www.linkedin.com/groups/8920492/) waarin je je hulpvraag kunt stellen. Ondernemersvereniging Zaanstad Zuid is een regionale belangenbehartiger. We zien ons als een “connector” voor de leden. Vragen en hulp in contact met elkaar brengen. Laat dus via berichten weten welke vraag of aanbod je hebt.

Mocht je dit medium toch te lastig vinden, schroom dan niet om contact met ons op te nemen zodat we kijken in ons netwerk hoe en of we je kunnen helpen. 

Uiteraard zijn wij als belangenbehartiger achter de schermen bezig met deze situatie. Dit is echter voor ons ook een situatie die ongekend is en waarbij we misschien zaken over het hoofd zien. Attendeer ons erop zodat wij beter in staat zijn om ieder van jullie te helpen en van de juiste, beschikbare en relevante informatie te voorzien. 

Wij hopen uiteraard dat de situatie snel verbetert, maar houden ook rekening met het scenario dat dit nog een lange periode kan gaan duren. Reden te meer om op elkaar te letten en samen de schouders eronder te zetten. We moeten het samen doen, immers: ‘Als je niet kunt delen, kun je ook niet vermenigvuldigen’. 

We wensen jullie allemaal veel kracht, wijsheid en gezondheid toe. 

Namens het OVZZ bestuur 

Rob Smits

 

Share Button