Rutte Groep


De Rutte Groep is een innovatieve organisatie welke van origine binnenstedelijke logistiek verzorgt. Bij de oprichting kort na de Tweede Wereldoorlog werd gebruik gemaakt van voertuigen die waren overgenomen van de geallieerden. Deze voertuigen werden geüpcycled zodat ze klaar waren voor een tweede leven. Met vijftien duurzame vrachtwagens en een volledig elektrische vloot voor logistiek over water is de organisatie uitgegroeid tot een toonaangevende transporteur van bouwmaterialen in Amsterdam. Daarnaast heeft de organisatie in 2018 eveneens de prijsvraag ‘Slimme bouwlogistiek Metropoolregio Amsterdam’​ gewonnen. Hiermee is een substantiële subsidie binnen gehaald waarmee de logistiek nog verder verduurzaamd zal worden. 

De groei van het bedrijf zette stevig door toen de vier zoons van de oprichter in de zaak kwamen. Langzamerhand begon de Rutte Groep steeds meer wegenbouwkundig werk uitvoeren. De groei zette door toen in het jaar 1983 octrooi werd verkregen op het zogenoemde pakketteren. De Rutte Groep introduceerde een systeem waarmee oude tegels op eenvoudige wijze konden worden hergebruikt. Hiermee was de organisatie een van de eerste welke dit materiaal 100% recycleden, iets wat nu heel normaal lijkt was dat vroeger niet.

In de afgelopen periode zijn er nog een aantal activiteiten bijgekomen. In 2003 heeft de Rutte Groep haar eerste mobiele, compacte en stille elektrische breker laten bouwen. Het downcyclen van beton past niet in de circulaire visie van de Rutte Groep. Middels de breker startte de Rutte Groep met het recyclen van beton door er gecertificeerde vervangers van zand en grind van de maken. 

De nieuwste innovatie binnen de Rutte Groep stelt de organisatie als eerste ter wereld in staat om uit oud beton nieuw cement te winnen, bekend onder de naam Freement. 9% van de wereldwijde CO2 uitstoot komt voort uit de productie van cement. Dit maakt dat de innovatie van de Rutte Groep daadwerkelijk de mogelijkheid biedt het verschil te maken. 


Contactpersoon: de heer R. Rutte

Vestigingsadres:
Kruisbaken 2
1505 HS Zaandam

Telefoon: 020 410 6565

Bezoek website