Bijna 100 bedrijven deden de gratis energiescan!

OVZZ is partner van de Green Business Club en deelt de berichten:

Gratis energiescans zorgen al voor meer dan €100.000 aan duurzame investeringen

Op dinsdag 10 maart werd de tweede editie van het CO2 Café gehouden bij Floris Groep in Wormerveer. De bijeenkomst was wederom goed bezocht en werd geopend door Ruud Meijns, eigenaar van M&O Techniek. Verder op het programma stonden o.a. Ruben Uitendaal van Green Business Club Zaanstad en Tom Grootjen van Saenz.

Zaanse bedrijven kunnen veel energie besparen en veel energie duurzaam opwekken. Participanten van GBC Zaanstad, gemeente Zaanstad en provincie Noord Holland maken het samen mogelijk om 100 Zaanse bedrijven verder te helpen met verduurzamen door gratis energiescans aan te bieden.

De energiescan maakt voor bedrijven inzichtelijk waar zij energie kunnen besparen. Daarna kunnen de bedrijven zich in ieder geval één jaar vrijblijvend laten begeleiden en adviseren. Voor besparingsmaatregelen, het beoordelen van de offertes en financieel advies over de investering in energiebesparing.

Uit de eerder uitgevoerde MKB energiescans blijkt dat deze ondernemers binnen drie jaar meer dan 30% op hun energiekosten hebben bespaard. Naar aanleiding van het eerste CO2 café (december 2019) zijn de eerste scans al afgenomen en hebben ondernemers al voor meer dan €100.000 aan duurzame investeringen uitgevoerd.

Er blijkt veel animo voor de energiescans in Zaanstad. Het initiatief startte in december 2019 met het beschikbaar stellen van 100 scans. Na het CO2 café op 10 maart 2020 zijn er nu nog 40 scans beschikbaar.

Benieuwd wat de energiescan kan betekenen voor jouw bedrijf? Er zijn nog een paar scans beschikbaar, dus meld je snel aan via Zaanstad@greenbusinessclub.nl

Meer info>>

Share Button
CategorieënGBC