Boten opvang asielzoekers in gebruik genomen

Dinsdag 16 november zijn de boten voor de opvang van asielzoekers in gebruik genomen. De eerste mensen zijn inmiddels gearriveerd op de locatie aan de Rijshoutweg in de Achtersluispolder. Het gaat in eerste instantie om 288 mensen. Het COA streeft naar een verblijfstijd van maximaal zes maanden.

Maximaal gaat het om 400 mensen. De opvang blijft een jaar in gebruik, met een mogelijke uitloop van nog een half jaar. De coördinatie van het vrijwilligerswerk wordt door De Sluis gedaan, waaronder het organiseren van activiteiten. Ook faciliteert en financiert het COA een ontmoetingsruimte in de nabijheid van het Noodopvangcentrum.  Er wordt nog naar een geschikte locatie hiervoor gezocht.

Door het COA is een beveiligingsbedrijf ingehuurd.

Er wordt gewerkt aan een plan voor vervoer en (dekking voor) exploitatie daarvan. De bewoners worden door de toezichthouders geïnstrueerd over de omgeving en over de juiste plekken om over te steken.

Op donderdag 25 november 12.00 uur hebben we een online informatiemoment voor de leden van OVZZ georganiseerd. Aanmelden kan via info@ovzz.nl

Share Button