Denk als een Hacker! Een paar tips op en rij.

Op 21 februari organiseerde het bestuur van CBO i.s.m. Zaandelta, BIA, VNZP en het RPC (Regionaal Platform Criminialiteitsbestrijding) het seminar ‘de Hacker vertelt’. Stan Hegt, was de spreker van de avond en is Digtital Security Expert & Etihal Hacker bij Outffank. Hij was daarvoor werkzaam bij KMPG als Manager Information Protection Services. Stan wist op levendige wijze de materie helder in beeld te brengen. Hij vroeg de aanwezige ondernemers om in de huid van een  hacker te kruipen en te denken als een hacker. Vervolgens liet hij voorbeelden zien hoe het in de hackerswereld er aan toe ging. Na de pauze gaf hij bruikbare tips om je te weren tegen hackers.

Een paar tips op een rij:
– Gebruik verschillende wachtwoorden voor ieder programma/website waar u zich inlogt en wissel regelmatig van wachtwoord
– Beveilig uw computer/netwerk goed tegen virussen en maak regelmatig een back-up
– Pas op met openbare WIFI, kijk goed of uw echt op het juiste netwerk zit
– Sluit elke keer uw computer af en log tussendoor uit
– Steek geen onbekende USB sticks in uw computer
– Open geen mailtjes/bijlagen van onbekende (let op phising mail)
– Plak het cameraatje af met boven je scherm met een sticker. Er bestaat malware die via de camera meekijkt met wat je doet.

De avond werd druk bezocht. De ondernemers waren verbaasd over de eenvoud van Cybercrime dat uiteraard met een paar gouden tips, goed is aan te pakken. Dat kon toch niet helemaal de zorg wegnemen bij de aanwezige. Aan de reacties te merken zijn de ondernemers na deze avond aan de slag gegaan met de veiligheid van hun computersysteem.

Het RPC biedt nog meer kennisbijeenkomsten aan waar ondernemers gratis gebruik van kunnen maken. Zie: www.rpcnh.nl

Meer informatie? Deze filmpjes moet u echt even bekijken:
https://www.youtube.com/watch?v=sCMotoEV3TY
https://www.youtube.com/watch?v=6n-ZoFW-d_I

Interesse in nog meer filmpjes:
https://www.youtube.com/user/laatjeniethacken

Of ga naar:
http://www.consumentenbond.nl/veilig-online/

Share Button