Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Informatiebijeenkomst concept-ontwerp omgevingsplan Nieuw Hembrug

februari 27, 2017|17:30 - 19:00

Voor de ondernemers op de Achtersluispolder en Zuiderhout.

U ontvangt deze uitnodiging omdat u een onderneming heeft in de omgeving van het Hembrugterrein in Zaanstad. Voor het Hembrugterrein wordt een omgevingsplan opgesteld, het juridisch-planologisch kader voor de komende 20 jaar. In het omgevingsplan willen we de ambities van de gemeente verwerken op een manier waarbij we ook rekening houden met de belangen van de omgeving. We willen u daarom al bij de voorbereiding van het omgevingsplan betrekken.

Om een goed beeld te krijgen van uw belangen, ideeën, wensen en zorgen willen we graag met u in gesprek. Voor de ondernemers uit de omgeving van het Hembrugterrein (Havengebied Amsterdam, Achtersluispolder en Zuiderhout) organiseren we daarom een bijeenkomst op 27 februari. Tijdens deze avond willen we u informeren over de randvoorwaarden van het concept-ontwerp omgevingsplan, maar ook met u bespreken hoe de continuïteit van uw bedrijfsvoering en uw ambities zich verhouden tot de ambities van de gemeente Zaanstad om woningbouw te realiseren op het Hembrugterrein. Ook willen we met u onderzoeken op welke manier de verschillende belangen geborgd kunnen worden in het omgevingsplan. Het.ontwerp omgevingsplan is nog niet door het college vastgesteld. Er is volop ruimte voor gesprek.

Wat is het Hembrugterrein?
Meer dan honderd jaar lang deed het Hembrugterrein dienst als militair industriegebied, en is eigendom van het Rijksvastgoedbedrijf. Het bevindt zich in de zuidelijke punt van Zaanstad aan het Noordzeekanaal en de Zaan. Het is een unieke plek met een rijk cultuurhistorisch verleden. Na jaren van een afgesloten voor de omgeving te zijn, is het terrein sinds 2012 langzaam aan het ontwaken. Monumenten worden hersteld en diverse ondernemers hebben hun plek op het terrein gevonden. Daarmee is het tijd voor een nieuwe fase en het terrein te ontwikkelen tot een gebied om te wonen, werken en ontspannen. Dit vraagt naast een visie op het gebied en de omgeving ook een juridischplanologisch kader. Normaal gesproken wordt dit vastgelegd in een bestemmingsplan. Vooruitlopend op de nieuwe Omgevingswet wordt voor het Hembrugterrein, de Havenstraat ten zuiden van de Den Uylbrug, en de Hemkade ten oosten van de Provincialeweg, een omgevingsplan opgesteld.

Wij nodigen u graag uit voor een bijeenkomst op:
Maandag 27 februari 2017 17.30 tot 19.00 uur (vanaf 17.00 uur inloop), We sluiten af met een gelegenheid tot napraten met soep en een broodje.
Locatie: Stationsgebouw, Verloren Spoor 1, Zaandam (Hem brugterrein)
U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst via: n.hesselink@zaanstad.n1

Denk en doe mee!
We starten de avond met een toelichting op de ambities en de uitgangspunten van het omgevingsplan. Vervolgens willen we graag met u in gesprek over vragen en zorgen die bij u leven en wat hieraan te doen. Deze bijeenkomst is het begin van een traject waarin u kunt meedenken over het plan, en we de zaken willen inventariseren die er voor u echt toe doen.

Wilt u meer weten over het omgevingsplan en het proces van totstandkoming, dan kunt u terecht op http://hembrugterrein.zaanstad.nl. Daarnaast kunt u ook terecht op http://praatmee.zaanstad.nl waar u kunt reageren op stellingen over de functies en activiteiten van het Hembrugterrein.

Share Button

Gegevens

Datum:
februari 27, 2017
Tijd:
17:30 - 19:00

Locatie

Stationsgebouw Hembrugterrein
Verloren Spoor 1
Zaandam, Nederland
+ Google Maps