Warning: Undefined property: stdClass::$content in /home/customer/www/ovzz.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/Util/Router.php on line 595
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

KOM OOK NAAR DE WEDDEN-DAT-HET-WERKT-CONFERENTIE!

oktober 25, 2016|14:30 - 17:30

Op 25 oktober 2016 tussen 14:30 en 17:30 uur organiseert het Vernieuwingsnetwerk Werk de ‘Wedden dat het werkt-conferentie’ in de Stoomhal in Wormer. Het vernieuwingsnetwerk is op initiatief van het Regionaal Werkbedrijf Zaanstreek-Waterland tot stand gekomen en bestaat uit een groep mensen en ondernemers uit Zaanstreek-Waterland die het afgelopen jaar met elkaar heeft nagedacht over hoe het weer normaal wordt dat iedereen werk heeft.

De achtergrond
Je zou kunnen stellen dat er simpelweg te weinig banen in Zaanstreek-Waterland zijn, maar dat is veel te makkelijk. We komen steeds meer vast te zitten in het idee dat deze problematiek vooral en steeds meer ligt bij die groep mensen zelf. We hebben er namen voor bedacht: de mens met een arbeidsbeperking, de mens met afstand tot de arbeidsmarkt. En we hebben oplossingen bedacht in regels, subsidies, programma’s, kaartenbakken en verantwoordelijke instanties. De afstand tussen werken en mens wordt alleen maar groter.

Het idee

Wij geloven dat het anders moet en anders kan! Het vereist een nieuwe manier van doen, denken en organiseren rond werk. Tijdens de conferentie willen we de deelnemers graag laten zien en ervaren wat een aantal pioniers al heeft bedacht. Geen Grote Oplossing voor een Groot Probleem. Heel normaal, simpel, direct en dicht bij huis. Daarna willen we samen aan de slag om te werken aan een arbeidsmarkt zonder beperkingen. En het mooie is: jij kunt daar ook een bijdrage aan leveren! Heel simpel door je persoonlijke netwerk in te zetten. Wij hebben dat al uitgeprobeerd en willen graag onze ervaringen met je delen!
Het vernieuwingsnetwerk nodigt je van harte uit om samen met ons te verkennen hoe we in Zaanstreek-Waterland er voor kunnen zorgen dat het weer normaal wordt dat iedereen werk heeft. Iedereen. Met en zonder een arbeidsbeperking, met en zonder afstand tot de arbeidsmarkt. Gewoon iedereen dus.

Jouw bijdrage & aanmelden
Kom naar de conferentie, laat je inspireren, en denk en doe mee! De conferentie is niet alleen voor mensen die zich bezighouden met arbeidsbemiddeling. Iedereen die iemand kent die hij verder wil helpen richting werk kan een bijdrage leveren en is van harte welkom! Neem vooral iemand mee naar de conferentie die je kent, iemand die al langere tijd geen werk heeft of iemand die geen mensen kan vinden om een idee of werk uit te voeren.

Meldt jezelf en jouw gast aan: aanmelden

Programma
14:15 uur Inloop
14:30 uur Presentatie toekomstagenda ‘Toen afstand ruimte werd’
15:15 uur Samen aan het werk
– #2+1: help twee, inspireer een
– Wijkeconomie
– Beschikbaarheidseconomie
– Normaal gesproken heel bijzonder
– Keten van logistiek: stadsdistributie
17:15 uur Afsluiting
17:30 uur Borrel

Locatie: De Stoomhal, Pakhuisplein 44, 1531 MZ Wormer

Share Button

Gegevens

Datum:
oktober 25, 2016
Tijd:
14:30 - 17:30

Locatie

De Stoomhal
Pakhuisplein 44
Wormer, Nederland
+ Google Maps