Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Masterclass Ontluikend Ondernemen van start

mei 25, 2016

Een ondernemende houding kan niet vroeg genoeg aangeleerd worden. Veel ondernemers zullen dit onderkennen. Vanuit die gedachte is drie jaar geleden het initiatief genomen om leerlingen van groep 8 op de basisschool een onderwijspakket aan te bieden waarin zij kennis maken met de vele facetten van het ondernemerschap: De Masterclass Ontluikend Ondernemen. masterclass ontluikend - 2

Per school werken twee teams van vier leerlingen uit groep acht aan het maken van een ondernemingsplan in acht lessen van één uur. De teams worden begeleid door een master afkomstig uit het bedrijfsleven. In de laatste les pitchen de leerlingen hun ondernemingsplan. Door een deskundige jury wordt bepaald welk team winnaar is van de schoolfinale. Naast het bieden van een lespakket waarmee de leerlingen de basisvaardigheden van het ondernemerschap worden bijgebracht kent de Masterclass Ontluikend Ondernemen dus ook een competitief element.

Op 11 februari 2016 was de eerste schoolfinale van de Masterclass Ontluikend Ondernemen 2016 op het Afas hoofdkantoor in Leudsen. Hier bleek dat de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven tot een levendige kruisbestuiving kan leiden. Leerlingen worden uitgedaagd door enthousiaste ondernemers en ondernemers worden uitgedaagd om hun verhaal te verwoorden voor leerlingen van groep 8. Men leert van elkaar en weet een snaar te raken.

Het enthousiasme van leerkrachten, ouders, leerlingen, ondernemers, schoolbesturen en andere betrokkenen is illustratief voor de chemie die de Masterclass teweeg brengt. In maart 2016 start de Masterclass ook op een aantal scholen in de Zaanstreek.

masterclass ontluikend - 3De basis voor de Masterclass is gelegd door Enforz Executive Interim Management en Rabobank Zaanstreek. Om het initiatief verder te kunnen uitbouwen en ontwikkelen is vorig jaar de Stichting Ontluikend Ondernemen opgericht. De stichting wil het ondernemerschap onder jongeren stimuleren. Tevens is het tot stand brengen van de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven één van de doelen van de stichting.

Voor een duurzame continuering van de Masterclass Ontluikend Ondernemen wil de stichting graag in contact komen met enthousiaste Zaanse ondernemers die een bijdrage willen leveren aan de Masterclass en die hierin een mogelijkheid zien om het ondernemerschap onder jongeren te stimuleren. Dit kan onder andere in de vorm van het geven van een gastles met het verhaal van je eigen onderneming binnen de Masterclass Ontluikend Ondernemen.

Op 25 mei 2016 zullen de ontluikende ondernemers in de Stoomhal in Wormer met elkaar de strijd aan gaan om de titel Ontluikend Ondernemer 2016.

Meer informatie over de Masterclass Ontluikend Ondernemen 2016 en de Stichting Ontluikend Ondernemen kunt u vinden op de website www.ontluikend-ondernemen.nl of via de mail info@ontluikend-ondernemen.nl . Of telefonisch via 06 44 666 509.masterclass ontluikend

 

Share Button

Gegevens

Datum:
mei 25, 2016

Locatie

De Stoomhal
Pakhuisplein 44
Wormer, Nederland
+ Google Maps