Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nacht van de Industriecultuur Project.Fabriek, Hembrugterrein Zaandam

oktober 22, 2016|06:00 - oktober 23, 2016|06:00

We nodigen u van harte uit om deel te nemen aan de Nacht van de Industriecultuur op zaterdag 22 oktober aanstaande. Tijdens dit evenement gaan we dieper in op transities die zich afspelen in de wereld op het gebied van industriële innovatie, snelle technologische ontwikkelingen, stedelijke ontwikkeling, productinnovaties en duurzaamheid. Op alle terreinen zien en ervaren we verandering, het is een boeiende vraag hoe we ons daar als individu, maar ook als organisatie, bedrijf, gemeenschap en (lokale) overheid  toe verhouden.

ifikzDe Nacht van de Industriecultuur is een onderdeel van IFIKZ / Festival Industrie Cultuur 2016 en dé gelegenheid om de (regionale) industriecultuur te vieren met een stevig gesprek en een mooie line-up van artiesten, kunstenaars en muzikanten. Tijdens de Nacht duiken we dieper in de snelle ontwikkelingen die sociaal, maatschappelijk en economisch enorme impact hebben, ook in de Zaanstreek. Kunnen we die zien als vooruitgang en als een uitdaging ervaren om in mee te gaan?

JA ik neem deel aan de Nacht van de Industriecultuur op 22 oktober

Binnen de Zaanstreek ligt de uitdaging om een sterke en eeuwenoude identiteit enerzijds herkenbaar te houden en anderzijds te implementeren binnen de ontwikkelingen die nagenoeg onomkeerbaar zijn. Belangrijk daarin is dat partijen zich verbinden en samenwerken en bestaande en nieuwe industrieën zich kunnen koppelen aan technologische innovatie en duurzame productontwikkelingen. De krachten bundelen geeft kansen om een nieuwe functionaliteit en identiteit te creëren die economisch, sociaal en maatschappelijk, oude en nieuwe waarden verenigt.  Het gesprek begint om 20:00 en afhankelijk van het enthousiasme kan het wel eens 23:00 worden. Het gesprek wordt doorsneden met prachtige muzikale en visuele interventies die op zich al de moeite waard zijn om te komen. Het programma is ook terug te vinden op de website.
We hopen van harte dat we u deze avond als onze gast kunnen begroeten!

De lijst met sprekers omvat op dit moment:
Keynotespeaker:
Ewoud Vreugdenhil, hij duidt de snelle technologische ontwikkelingen en zet kanttekeningen bij de maatschappelijke verantwoordelijkheid die bedrijven daarin hebben. Ewoud werkt bij ASML.
Overige sprekers:
Eric Klarenbeek, als Designer of the Unusual concentreert hij zich op duurzame 3D printtechnieken, waarin hij natuur en technologie met elkaar samen laat werken.
Karel Feenstra beschouwt transitie vanuit het culturele veld onder het motto: het is een misvatting dat transitie een korte periode tussen lange constanten is.
Maarten Gresnigt, initiator van de Huygens Academie, de denktank die visies ontwikkelt en beweging creëert gericht op de metropool-regio’s, vanuit het heden tot 2050 gebaseerd op samenwerking, delen en daadkracht,
André Dekker, streeft er met Observatorium naar om middels publieke kunstwerken nieuwe betekenissen en nieuw gebruik te verlenen aan oorden in transformatie; dat kunnen pleinen, parken, industrieterreinen of stadswildernissen zijn. Door het publiek te betrekken bij bouw, gebruik of beheer stimuleert Observatorium toeëigening van beeld en omgeving.

Gespreksleiders zijn Ursul de Geer en Bram van Oers

Aanmelden kan simpelweg door dit mailtje te beantwoorden door de blauwe button boven te gebruiken en het veld in te vullen of een mail naar info@ifikz.nl met  Ja ik doe mee  
Wij zien u graag op 22 oktober,

Met vriendelijke groet

Ferdinand Vreugdenhil,  voorzitter Stichting Zaanse Industriecultuur
Ronald Tebra, projectleider Nacht van de Industriecultuur
Ellen Holleman, creative director I-FIKZ
De Nacht van de Industriecultuur maakt onderdeel uit van Festival Industrie Cultuur en is een jaarlijks terugkerend festival rondom een actueel en uitdagend thema. Het speelt zich af op het Hembrugterrein, een voormalig industrieterrein, gelegen aan de oevers van de Zaan tussen Amsterdam en Zaandam.

IFIKZ
Stichting Zaanse Industriecultuur
p/a Bittervoorn 11
Krommenie, 1562KG

IFIKZ · Stichting Zaanse Industriecultuur · p/a Bittervoorn 11 · Krommenie, 156

Share Button

Gegevens

Begin:
oktober 22, 2016|06:00
Einde:
oktober 23, 2016|06:00

Locatie

Hembrugterrein
Hemkade
Zaandam,
+ Google Maps