Warning: Undefined property: stdClass::$content in /home/customer/www/ovzz.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/Util/Router.php on line 595
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Platform aan de Zaan | Maandag 8 mei: Sociaal ondernemerschap

mei 8, 2017|20:00 - 22:00

‘Bij het starten van een sociale onderneming dien je naast het ontwikkelen van een goed plan om de maatschappij beter te maken ook een verdienmodel te bedenken. Je kunt onderdelen toevoegen die geld opleveren, maar je kunt ook met een geheel ander project geld verdienen die je in de sociale onderneming investeert. Wanneer je andere mensen wilt helpen, dan moet je ook zorgen dat je zelf een basisinkomen hebt om het bedrijf te leiden.’ Aldus het advies van Bart de Wit van Rabobank Zaanstreek die regelmatig startende sociale ondernemers begeleidt.

 Wat is sociaal ondernemerschap?

Een sociale onderneming is een onderneming met een maatschappelijke missie. In Nederland is daar (nog) geen wettelijk vastgelegde rechtsvorm voor. Een sociale onderneming levert net als elke andere onderneming een product of dienst en heeft een verdienmodel.

Ben jij (sociaal) ondernemer? Of ben je geïnteresseerd in sociaal ondernemerschap? Dan is dit een mooi moment om in contact te komen met verschillende sociaal ondernemers, om verhalen en ervaringen te delen en je volop te laten informeren en inspireren!

Onderwerpen:

– Hoe schakel je van initiatief vanuit liefdadigheid naar  sociaal ondernemerschap?

– Welke vormen van Sociaal Ondernemerschap zijn er in de Zaanstreek en omgeving?

– Wat zijn succesfactoren?

Bij Zaanstad Verbindt hebben we eerder een workshop aangeboden over dit thema.  Zie de presentatie en video bij de link

Share Button

Gegevens

Datum:
mei 8, 2017
Tijd:
20:00 - 22:00

Locatie

De Fabriek
Jan Sijbrandsteeg 12
Zaandam, Nederland
+ Google Maps