Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

PVO | Cybersessie ‘Slachtoffer in Beeld’

februari 15|14:00 - 17:00

DONDERDAG 15 FEBRUARI 2024
Meld je nu aan voor de cybersessie ‘Slachtoffer in Beeld’

Een initiatief van het Openbaar Ministerie, het landelijk programma Cybercrime en Gedigitaliseerde Criminaliteit en het Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland.

Cyberaanvallen, de kranten staan vol met berichten over bedrijven en hun klanten die slachtoffer zijn geworden van een cyberaanval. Datalekken bij winkelketen Sprinter Sports, de cyberaanvallen die grote problemen in een alarmeringssysteem voor ouderen en ernstig zieken en voor niet werkende statiegeldmachines in diverse supermarkten zorgden. Het zijn een paar voorbeelden. Voor je het weet, raakt het ook jouw bedrijfsvoering en klanten.

Samen met het Openbaar Ministerie en het landelijke programma Cybercrime en Gedigitaliseerde criminaliteit nodigen wij jou als MKB ondernemer in Noord-Holland samen met genodigden vanuit het OM en politie uit voor de themasessie ‘Het Slachtoffer in Beeld’. Een sessie waar we jou informeren over de risico’s, maar vooral door het delen van ervaringsverhalen willen laten inzien wat jij als ondernemer kunt doen als het je onverhoopt toch overkomt. En als je aangifte of een melding doet, wat wordt daarmee gedaan?

Sprekers
Jildau Borwell is sinds 2018 als promovendus verbonden aan het Cyber Science Center (Open Universiteit, NHL Stenden Hogeschool en Politieacademie). Het onderwerp van haar promotieonderzoek is de impact van cybercrime op slachtoffers en de betekenis hiervan voor de rol van de politie. De keuze voor het onderwerp vloeit onder andere voort uit de informatiebehoefte van het programma Digitalisering en Cybercrime van de Nationale Politie.

Xander Koppelmans – in april 2015 is het goedlopende reclamebureau van Koppelmans doelwit van cybercriminelen. Voor zijn ogen zag hij hoe alle bestanden van zijn computersysteem werden gewist. Duizenden foto’s, filmpjes en bedrijfsinformatie verdwenen en zijn bedrijf ging bankroet. Xander vertelt over de impact van deze gebeurtenis op zowel zijn zakelijke als privéleven.

Middagvoorzitter is Corien Fahner, plaatsvervangend hoofdofficier van het Openbaar Ministerie NH en lid van de Raad van Toezicht van het Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland.

Locatie en tijd
De locatie is beoogd in Haarlem of omstreken. De cybersessie vindt plaats op donderdagmiddag 15 februari van 14:00-17:00 uur.

Aanmelden
Noteer de datum alvast en meld je nu al aan, we kijken uit naar jouw komst!
Na jouw aanmelding ontvang je de definitieve uitnodiging per e-mail.

Share Button

Gegevens

Datum:
februari 15
Tijd:
14:00 - 17:00