Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Werkatelier MAAK.Zaanstad: ‘Zicht op Zaanstad’

maart 8, 2018|13:00 - 18:00

8 maart 13.00 uur – 18.00 uur (inclusief borrel)
Inloop & lunch vanaf 12.00 uur
Honigfabriek, Zuideinde 74, Koog aan de Zaan

Hoe behouden en versterken we de identiteit van de Zaanstreek in toekomstige gebiedsontwikkelingen? Hiervoor laten wij ons graag door u inspireren tijdens het MAAK.Zaanstad werkatelier ‘Zicht op Zaanstad’. Aanleiding van deze vraag is de afronding van Inverdan. Hiermee heeft het centrum van Zaanstad een spectaculaire metamorfose ondergaan. Hoe houden we deze energie vast en wat vinden we belangrijk in de toekomst? Laat u inspireren door ervaringen uit andere steden, de mening van Zaankanters en het succes van Inverdan.

Voorafgaand aan de werkateliers willen wij uw blik verbreden met drie sprekers over het vraagstuk van gebiedseigen bouwen. Ook de opbrengst van de enquête onder Zaankanters  geeft inhoud aan de werkateliers. Hen is gevraagd naar de mening over de architectuur, de wijken en het landschap in Zaanstad. In de werkateliers gaan we graag verder met u in gesprek over dit thema, maar ook over onder andere de kwaliteit van de openbare ruimte en het benutten van erfgoed.
Sprekers
•    Dirk Baalman, architectuurhistoricus
•    Gerard Rooyakkers, etnoloog
•    Fred Feddes, journalist en publicist
Dagvoorzitter
Thijs Asselbergs, hoogleraar Architectural Engineering (TU Delft)

Deze middag is een eerste aanzet voor Zaanstad om te komen tot Zaanse handvatten voor de toekomstige gebiedsontwikkelingen in de stad. Wij hopen dat u met uw kennis en ervaring een verschil gaat maken en kijken uit naar uw komst.

Met vriendelijke groet,

Annette Nicolas Gnodde
Programmamanager MAAK.Zaanstad centrum

Aanmelden verplicht
Wilt u meedoen, meldt u zich dan voor vrijdag 23 februari aan via het aanmeldformulier. De capaciteit in de Honig-fabriek is beperkt. Bij veel interesse is het mogelijk dat we de deelnameplaatsen verloten. Uiterlijk een week voor het werkatelier krijgt u bevestiging van uw deelname.

U kunt geen voorkeur opgeven voor een werkatelier. Bij ontvangst op 8 maart krijgt u te horen in welk atelier u bent ingedeeld. Bij de indeling houden we zo veel mogelijk rekening met een gelijke spreiding van de diverse disciplines en uw persoonlijke interesses. Deze kunt u aangeven op het aanmeldformulier.

 

Share Button

Gegevens

Datum:
maart 8, 2018
Tijd:
13:00 - 18:00

Locatie

Honig Fabriek
Zuideinde 74
Koog aan de Zaan,
+ Google Maps