Heerlijke zomerlunch Artzaanstad

Op dinsdag 26 juni organiseerden BIA en Zaandelta een zomerlunch op de net geopende nieuwe locatie van Artzaanstad op het Hembrugterrein.

Herm Nieste opende namens Zaandelta en BIA de middag met enkele mededelingen voor de verenigingen.

Fleur Pastoors van Artzaanstad vertelde meer over het nieuwe pand met de gebruikte materialen, de specialiteiten van Artzaanstad en de kunstwerken die te huur en te koop zijn. Ook het Art en Jewel event is een groot event dat Artzaanstad zelf organiseert. Hier vindt u de aftermovie van dit event.

Fotograaf Ruben Timman vertelde vol passie over zijn project Museum for Humanity.  In 2001 kreeg hij een bijzondere droom: Hij bezocht het Museum der mensheid en werd rondgeleid door Kofi Annan. Tijdens deze rondleiding doet hij een schokkende ontdekking: het museum verkeert in vervallen staat.  De droom hem niet los en zo ontstond het verlangen om middels foto’s de schoonheid en waardigheid van de mens te midden van een gebroken wereld aan anderen te laten zien. Met die wens in zijn hart en de camera in de hand is hij op pad gegaan en zijn droom groeide uit tot iets concreets: het Museum der mensheid. Meer hierover vindt u op: https://museumofhumanity.nl/.

Aan het einde van de presentaties werd een kunstwerk uitgereikt onder de aanwezigen die bij de deur een lootje hebben ontvangen. Maurice van der Hulst van Dynova Subsidieadvies was de gelukkige om het kunstwerk in ontvangst te nemen.

Aansluitend werd er genoten van een heerlijke lunch van Lab44 en was er de mogelijkheid tot een rondleiding.

De video van de middag vindt u hier.
Foto’s vindt u op de facebookpagina van Zaandelta.

Share Button