Opties voorzitterschap voorgesteld op extra online ALV op 18 januari 17.00 uur

Beste leden,
 
Zoals je waarschijnlijk al eerder hebt gelezen, zijn wij op zoek naar een nieuwe voorzitter. De huidige voorzitter Rob Smits wil vanaf 1 februari 2022 het stokje overdragen. Rob is een aantal jaar voorzitter en heeft nu meer tijd voor zijn bedrijf nodig. Daarbij spelen er diverse belangrijke zaken in het gebied, waar de ondernemersvereniging zich tegenaan wil en moet bemoeien. En al is het bestuur zeer actief, pakken de werkgroepen veel zaken op en hebben we een ondersteunend secretariaat die werk uit handen neem, het kost gewoon tijd.

Gedurende dit jaar hebben we op verschillende manieren geprobeerd een voorzitter aan ons te binden, echter zonder resultaat. Het bestuur heeft daarom drie opties omschreven hoe hier verder mee om te gaan en deze willen we graag aan je voorleggen.

Optie 1: Afschalen taak als voorzitter
De huidige inzet als voorzitter en bestuur in de ambitie bijstellen naar een minimale inzet, dit betekent bijvoorbeeld:

  • Voorzitterstaak rouleren binnen het bestuur;
  • Vernieuwde verdeling van taken en verantwoordelijkheden;
  • Alleen taken doen die lukken in de tijd.

Het gevolg van deze optie is dat we moeten afschalen in projecten waar we ons op richten.
 
Optie 2: Professionaliseringsslag
Kijken naar een gedelegeerd voorzitterschap met verenigingsmanager met specifieke opdracht. Dit betekent dus dat we een externe kracht inhuren als verenigingsmanager, die naast de voorzitter vanuit het bestuur handelt. De voorzitter wordt op deze manier ontzien van de operationele taken, maar treedt nog wel op als het gezicht van de vereniging.
Dit betekent echter wel dat we hiervoor budget moeten vrijmaken en een verhoging van het lidmaatschap moeten inzetten. Geschat gaat dit van 175 naar 235 euro per jaar. Een omschrijving van deze functie zie je hier.

De huidige voorzitter Rob Smits staat open voor deze functie. Wanneer er echter personen zijn die zich kunnen vinden in deze vacature, ben je van harte welkom te solliciteren.
 
Optie 3: Alsnog nieuwe voorzitter
Er kan zich natuurlijk ook nog een passende voorzitter onder de leden bevinden. Deze optie heeft uiteraard onze voorkeur, maar je moet op een gegeven moment keuzes maken. Ben of ken je een geschikte ondernemer? Hier vind je de vacature.
 
Helaas hebben we moeten besluiten de nieuwjaarsborrel van 18 januari te verzetten naar een later moment. Wel willen we deze datum gebruiken om een extra online Algemene Ledenvergadering te organiseren om de opties toe te lichten. We zullen tijdens deze ALV op 18 januari stemmen over de opties. Indien nodig zal vice-voorzitter Herm Nieste optreden als interim-voorzitter. 
 
Heb je suggesties, het ei van Columbus, een mening of een voorzitter? Laat het ons weten via info@ovzz.nl.

Aanmelden voor de ledenvergadering kan hier.

Share Button