OVZZ in gesprek met onderhoud gemeente Zaanstad

Een delegatie van de werkgroep KVO-KI heeft onlangs om tafel gezeten met de teamleider wijkbeheer & onderhoud van gemeente Zaanstad. Aanleiding van het gesprek was de wens om een direct contact op te bouwen om onze wensen uit te spreken over het onderhoud in het gebied. Voornamelijk de wildgroei van onkruid en groen is een doorn in het oog van ondernemers en OVZZ.

Het was een zeer verhelderend gesprek, waarbij een aantal belangrijke zaken zijn behaald en duidelijk zijn geworden. 

Verwachting bijstellen
Er is een verkeerde verwachting omtrent het onderhoud. De verwachtingen liggen (behoorlijk) hoger dan de opdracht die er ligt vanuit de gemeente. Dit heeft alles te maken met budget en dus de inzet van mensen en middelen. In deze bijlage vindt u de staat waarin het groen en afval minimaal mag/moet zijn. Gemeente Zaanstad heeft geen extra budget beschikbaar om dit uit te breiden dus moeten we roeien met de riemen die we hebben. Ondanks dat dit niet altijd ervaren wordt scoort gemeente Zaanstad gemiddeld hoger dan onze daadwerkelijk opdracht (B i.p.v. C). Met andere woorden het mag er dus een stuk minder uitzien.  
Het gaat met name om groen. Vuil wordt wel wekelijks opgeruimd.

Oproep aan ú!
Daarom een oproep aan alle bedrijven in het gebied. Zorg dat uw terrein er netjes uit ziet en neem ook dat kleine stukje buiten uw ‘poort’ mee. Samen moeten we er een aantrekkelijk gebied van blijven maken! En als iets schoon is, nodigt het uit dit ook zo te houden.  Andere suggesties om dit op een juiste manier op te pakken zijn meer dan welkom via info@ovzz.nl

Extra schoonveegactie
Wel is er afgesproken is om, naast de huidige reguliere inzet, een extra keer per jaar een opschoonactie te houden in de Achtersluispolder. Dit betekent dat er naast september/oktober ook in februari/maart een grote schoonmaakactie gehouden wordt. Voor de overige gebieden blijft het bij 1 keer per jaar. 

Meldingen van overlast (bestrating, straatmeubilair etc.) kunnen gedaan worden via https://zaanstad.slimmelden.nl

Meer informatie over onderhoud etc. is terug te vinden op onze website: buitengewoon.zaanstad.nl

Share Button
CategorieënKVO