Stageconsulenten Regio College op zoek naar stageplaatsen bij regionale bedrijven

“Waar zijn de bedrijven uit de regio, die een stageplek beschikbaar stellen voor onze studenten?”

Daniëlle van den Berg en Marion Meijer-Janson, stageconsulenten van de school voor Economie & Toerisme van roc Regio College werken keihard aan het matchen van hun studenten met bedrijven, maar zoeken ook naar nieuwe bedrijven en/of organisaties.

“Bedrijven hebben nu en in de toekomst geschoolde medewerkers nodig. Wij leiden die op, maar daar hebben we wel de bedrijven bij nodig, zodat de student de theorie in de praktijk kan brengen. Je moet een stagiair zien als iemand die na zijn inwerkperiode ook echt kan meewerken binnen je bedrijf,” aldus Daniëlle. “Wat is er mooier dan jongeren, die al in de regio wonen en die goed kennen, stage te laten lopen bij een plaatselijk bedrijf?” vult Marion aan.

“Op dit moment speelt de vergrijzing een grote rol binnen bedrijven, dus is het verstandig om nu te investeren in de vakkennis van jonge mensen. Wij hebben die jongeren. Zij hebben een stage nodig om praktijkervaring op te doen. De puntjes op de i worden in de praktijk gezet: een stage is een onmisbaar onderdeel van de opleiding, maar ook een goede ervaring voor later.”

Danielle: “Voor een student is het vaak heel spannend, het is toch anders dan in de klas. Nu moet je jezelf bewijzen.” Marion: ”Een frisse blik, ambitie, leergierigheid en de nieuwste kennis van het vak van de stagiair kunnen heel verhelderend zijn. En je hebt misschien een toekomstige medewerker opgeleid.”

Omdat het roc dichtbij is kunnen de stageconsulenten vanuit de school goede begeleiding geven. Ze kunnen langskomen voor een gesprek, zorgen voor een goede match en als het onverhoopt niet goed gaat inspringen. Ook kunnen de stageconsulenten helpen bij een registratie als leerbedrijf. Er worden o.a. stages gezocht voor administratie en juridisch (niveau 2,3 en 4), commercieel (niveau 4) en detailhandel (niveau 2,3 en 4 BOL/BBL).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen ons Servicecentrum: servicecentrum@regiocollege.nl

Share Button