Startersloket Zaanstad van start

De Gemeente Zaanstad en Stichting Startersloket hebben de handen ineengeslagen om de (startende) ondernemer beter te ondersteunen. Zojuist is het online Startersloket live gegaan. Zaankanters die overwegen om een eigen bedrijf te starten kunnen hier terecht voor adviezen en hulp.

Het Startersloket  is een online platform waar (oriënterende) starters terecht kunnen met (hulp)vragen, zoals: Wat komt er op mij af als ik een bedrijf start? Hoe schrijf ik een ondernemingsplan? Met welke belastingen krijg ik te maken? En wie kan mij als (startende) ondernemer binnen de gemeente helpen?

Onafhankelijk advies
“Het Startersloket voorziet duidelijk in een behoefte en biedt onze (startende) ondernemers een onafhankelijk een deskundig klankbord. Juist in deze tijd is ondersteuning van de ondernemer van groot belang om te werken aan een gezond en toekomstbestendig ondernemersklimaat”, aldus wethouder Economische Zaken Hans Krieger. Bij het Starterloket kunnen inwoners terecht voor onafhankelijk advies. Zaanstad vindt het belangrijk om startende ondernemers op weg te helpen zodat er ook in de toekomst voldoende bedrijvigheid en bedrijfsdynamiek is in onze stad.  

Toegevoegde waarde
Daar ligt dan ook de toegevoegde waarde van deze samenwerking, aldus Joeri Goede van het Startersloket. “De gemeente kan haar inwoners nu op een concrete en praktische wijze van dienst zijn, zowel vóór als tijdens het ondernemerschap. We willen voorkomen dat de startende ondernemers van het kastje naar de muur worden gestuurd. Daarnaast vergroten we door deze samenwerking de kans op succesvol ondernemerschap en kunnen oriënterende ondernemers tijdig en weloverwogen beslissen om uiteindelijk al dan niet te starten.” 

Persoonlijk advies van ervaren ondernemersadviseurs.
Het Startersloket is hét startpunt voor iedereen in de Gemeente Zaanstad die overweegt om voor zichzelf te beginnen. Per direct kunnen (startende) ondernemers zich aanmelden voor webinars. Het loket biedt informatie, verschillende rekentools en relevante gemeentelijke informatie. Ook kunnen ondernemers tijdens kantooruren bellen, chatten of mailen met ervaren ondernemersadviseurs.

Share Button