Subsidieregeling duurzame producten voor kleine ondernemers

Kleine ondernemers in Zaanstad kunnen opnieuw subsidie krijgen voor duurzame maatregelen en producten. De gemeente wil met deze subsidieregeling, waar in totaal € 75.000 voor is gereserveerd, kleine ondernemers in een financieel kwetsbare situatie op korte termijn helpen om de energierekening te verlagen. De subsidie is bovendien een mooie aanvulling op bestaande rijks- en gemeentelijke stimuleringsmaatregelen om panden te verduurzamen en energieverbruik terug te dringen.  

De subsidie is bedoeld voor (middel)kleine ondernemers. Dat wil zeggen: In Zaanstad gevestigde bedrijven met maximaal 50 werknemers een netto-jaaromzet of balanstotaal tot en met € 10 miljoen. 

Van een slimme thermostaat tot spouwmuurisolatie
U kunt de subsidie krijgen voor één of meer energiebesparende maatregelen en producten. Denk aan een slimme thermostaat, bespaarstekkers, HR++ glas, elektrisch verwarmde terraskussens en allerlei isolatiemaatregelen. Meer informatie over het aanvragen, de voorwaarden en een compleet overzicht van producten en maatregelen vindt u op Zaanstad.nl .

 Krijg tot 50% van het aankoopbedrag terug
Per product of maatregel krijgt u met de subsidie tot 50% van het bedrag terug (exclusief BTW). Er geldt een maximum subsidiebedrag van € 5.000 per aanvrager. Dit is een hoger bedrag dan de regeling van 2023, zodat ook grotere investeringen voor subsidie in aanmerking komen.

Aanvragen kan tot en met 31 december 2024
De subsidieregeling geldt tot en met 31 december 2024. Het kan zijn dat de geldpot van € 75.000 subsidie eerder leeg is. Vraag de subsidie dus zo snel mogelijk aan, want op is op.

Meer weten over het verduurzamen van uw onderneming? Kijk eens op Verduurzamen – Ondernemen in Zaanstad

Share Button