Subsidies voor duurzaam ondernemen

Duurzame investeringen betalen zich terug. Of dat nou in de vorm van een lagere energierekening is, een betere reputatie van je bedrijf of een duurzamere toekomst voor mens en milieu. Maar duurzame investeringen kosten in de meeste gevallen ook geld. Dan is het fijn om een steuntje in de rug te krijgen. Bekijk hier de belangrijkste subsidieregelingen voor duurzaam ondernemen.

MIA Milieu Investeringsaftrek

Met de MIA/Vamil kunt u als ondernemer fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken.

EIA Energie Investeringsaftrek

Met de EIA kunt u als ondernemer fiscaal voordelig investeren in energiezuinige technieken, duurzame energie of CO2 reductie.

Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM)

De subsidieregeling Verduurzaming MKB is bedoeld voor ondernemers die hun bedrijfspand willen verduurzamen zonder dat ze hiertoe wettelijk verplicht zijn. Voor uitgebreide informatie kun je terecht bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

ISDE Investeringssubsidie duurzame energie & energiebesparing

U kunt met de ISDE-regeling voor zakelijke gebruikers uw gebouw of te verhuren woning verduurzamen.

Provinciale subsidies

Naast alle landelijke subsidies bestaand er ook vanuit de provincies verschillende subsidieregelingen om duurzamer te ondernemen. Passen jouw plannen niet in de landelijke subsidies of ben je benieuwd of er misschien aanvullende mogelijkheden zijn? Vergeet dan vooral niet de website van je eigen provincie te checken.

Share Button