Technasium zoekt opdrachtgevers

Op het St. Michael College loopt al enige tijd het Technasium, dit is een richting in de vorm van projectonderwijs, waarbij opdrachten/vraagstukken uit de maatschappij of het bedrijfsleven komen.

Twee van de winstpunten van dit onderwijs zijn dat leerlingen goed leren te netwerken en dat de kloof tussen bedrijfsleven/maatschappij/’echte leven’ voor hen door deze ervaring veel kleiner is. Verder raken ze al veel meer gewend aan samenwerken in groepjes.

Voordelen voor bedrijven
Niet onbelangrijk is de creativiteit en het niveau van technasiumleerlingen. Vaak komen ze namelijk met creatieve, out-of-the-box-invalshoeken, die een uitgangspunt kunnen vormen voor nieuwe ideeën en plannen binnen een bedrijf. Daarnaast werken het contact en de samenwerking met de leerlingen verfrissend en stimulerend en levert het energie op bij de betrokken medewerkers. Last but not least: resultaten van O&O-projecten halen regelmatig de regionale media en het kan uw bedrijf dus ook gratis publiciteit opleveren.

Wilt u meer informatie of heeft u een project voor de leerlingen? Neem contact op met Sander van der Lubbe van het St. Michael College Zaandam via svdlubbe@stmichaelcollege.nl.

Meer informatie over het Technasium vindt u hier>> 

Meer informatie over de 7 mogelijke richtingen binnen techniek vindt u hier>>

En/of bekijk dit filmpje met de complete uitleg>>

Share Button