Veelbelovende startbijeenkomst GBC Zaandelta

Vorige week was het zover. In de namiddag van 13 februari verzamelden 11 betrokken partijen zich op het hoofdkantoor van Engie aan de Albert Heijnweg in Zaandam. Reden van bijeenkomen? De oprichting van een zelfstandig opererende lokale Green Business Club voor en door bedrijven op terrein Westerspoor en Zuiderhout; het zogenoemde Zaandeltagebied. Deze bedrijven hebben de intentie om het gebied – waar maar liefst 650 bedrijven zijn gehuisvest – in gezamenlijkheid te verduurzamen en de omgeving te verlevendigen. Energieleverancier Engie die vanaf het allereerste uur enthousiast en pro-actief is, stelde voor deze gelegenheid hun hoofdkantoor beschikbaar.

Individueel is het Zaanse bedrijfsleven natuurlijk al geruime tijd duurzaam actief. Onderzocht werd hoe je als organisatie bij zou kunnen dragen aan CO2-vermindering, wat er bespaard kan worden op energieverbruik en welke interessante circulaire kruisbestuivingen er eventueel voor je bedrijf zouden kunnen zijn. Het plaatsen van zonnepanelen, windmolens en laadpalen, transities naar LED verlichting en vervanging van energievretende apparaten vormen allang geen uitzonderingen meer. De uitdaging nu is om al onze inspanningen te bundelen, om bestaande kennis met elkaar te delen en om het verduurzamingsproces te versnellen en doelen te vergroten. Duurzaamheid is collectief (goed te) doen!

GBC Zaandelta wordt opgericht door meerdere bedrijven in het Zaandeltagebied waarbij de totstandkoming wordt ondersteund door Business Network Zaandelta, gemeente Zaanstad en Green Business Club Nederland. De aangesloten bedrijven tot heden zijn: Cabot Norit Nederland, Dynova Innovatieadvies, Engie Services, Green Business Club Nederland, GZ OfficeXperience, Hordijk verpakkingen, ING Bank, NS, Rabobank en Zaanse Groene. Ook Albert Heijn schuift bij de volgende bijeenkomst aan. Deze staat gepland in de tweede helft van maart en zal plaatsvinden bij GZ OfficeXperience aan de Grote Tocht.
Ook aan de slag met onze lokale Green Business Club en/of participant worden?

GBC Zaandelta ontwikkelt een platform waar bedrijven, instellingen, organisaties en overheden gezamenlijk bijdragen aan het verduurzamen van het Zaandeltagebied en de eigen bedrijfsvoering. De waarden van een lokale GBC zijn:

  • Het samenwerken met lokale partners om gezamenlijk concrete initiatieven en activiteiten in gang te zetten.
  • Een sector overstijgend netwerk van lokale en landelijke koplopers in duurzaam ondernemen.
  • Kennisuitwisseling over de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van verduurzamen vastgoed, mobiliteit, bereikbaarheid, energie, afval, water en sociale duurzaamheid.
  • Gratis deelname aan lokale én landelijke activiteiten.
  • Naamsvermelding en logo in alle communicatie-uitingen van GBC.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjan Hoffman, kwartiermaker Duurzaamheid GBC Zaandelta via marjan@greenbusinessclub.nl of 0611361868.

 

Share Button