Volg de werkzaamheden aan de A8

Nieuws vanuit Rijkswaterstaat over het groot onderhoud aan de a8:

We kondigden het al eerder aan: van zaterdag op zondagnacht 12 juli 00.30 uur tot dinsdag 11 augustus 05.00 uur voeren we groot onderhoud uit aan de A8. De rijbaan richting Amsterdam tussen de N246 en knooppunt Zaandam en de vaste delen van de Coenbrug (in beide richtingen, dus ook richting Alkmaar) krijgen nieuw, stiller asfalt en stillere voegen. Tijdens de werkzaamheden is de weg voor verkeer richting Amsterdam vier weken lang dag en nacht geheel afgesloten. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid en moet rekening houden met extra reistijd die kan oplopen tot meer dan 1 uur.

Voor verkeer richting Alkmaar en Beverwijk blijft de weg tijdens de werkzaamheden wel open. Wel is afrit 2 (Zaandijk) de gehele periode afgesloten en afrit 3 (Zaanstad) van 12 juli 00.30 uur tot 26 juli 06.00 uur. Tussen knooppunt Zaandam en Coenplein blijft de A8 in beide richtingen open.

Een overzicht van alle omleidingen vind je op onze projectpagina. Om de lokale situatie – met twee afgesloten afritten – zo duidelijk mogelijk te maken, hebben we een extra ingezoomd kaartje gemaakt (zie bijlage).

Animatie en infographic A8 in de toolbox

Groot onderhoud aan de A8, wat houdt dat precies in? Hoeveel kilometer stil asfalt wordt er gelegd, hoeveel mensen werken eraan mee en wat betekent het voor weggebruikers? In de toolbox op onze projectpagina hebben we – naast een foto van de A8, omleidingskaartjes en een poster – een infographic en een animatie over het groot onderhoud van de A8 opgenomen. Deel die gerust op je eigen kanalen (je kunt voor de animatie ook de link naar YouTube gebruiken).

Ook leuk om te delen: deze week besteedde AT5 een aflevering van ‘Het verkeer’ aan de werkzaamheden aan de A8. Terugkijken kan hier.

 Vandaag informatiestand in de Verzetstraat 15.00 – 17.00 uur

We realiseren ons dat de werkzaamheden veel overlast veroorzaken. We kunnen dit helaas niet voorkomen. Wel kunnen we zorgen dat omwonenden en winkeliers ter hoogte van de A8 van tevoren goed op de hoogte zijn van wat er gaat gebeuren. Daarom hebben we een ronde gemaakt langs winkels en organisaties in de omgeving, om iedereen goed te informeren. En hangen we bouwdoeken onder de Coenbrug. Ook staan wij vanmiddag met een informatiestand ter hoogte van de viswinkel (Verzetstraat). Mensen met vragen kunnen ons daar vandaag vinden van 15.00 tot 17.00 uur. Als omgevingsmanagers van Rijkswaterstaat en Boskalis beantwoorden we vragen over het groot onderhoud aan de A8.

Communicatie

Via o.a. radiospots, advertenties in de media en berichten op social media kondigen we de werkzaamheden van 12 juli tot 11 augustus aan. Ook versturen we een digitale nieuwsbrief (zie bijlage) over de werkzaamheden aan de A8 naar een bestand van inmiddels ca. 450 abonnees. Zie je kans om de werkzaamheden of het bestaan van onze nieuwsbrief extra onder de aandacht te brengen van je eigen achterban, dan stellen we dat zeer op prijs. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan hier.

Share Button