Voorkomen van oververhitte telefoons of opladers

Brand veroorzaakt door je telefoon tijdens het opgeladen. Kan dat? Ja, dat kan zeker! Er kan ook brand ontstaan door de oplader die in het stopcontact zit, zonder dat er een telefoon aan verbonden is. Na het opladen van je telefoon is het verleidelijk om de oplader in het stopcontact te laten zitten, maar dit kan brandgevaarlijke situaties met zich meebrengen. Lees verder voor tips voor het voorkomen van oververhitte telefoons en opladers.

Voorkomen van oververhitte telefoons of opladers

Het voorkomen van oververhitte telefoons is natuurlijk het beste. Immers, voorkomen is beter dan genezen. Je kunt zelf een aantal dingen doen waardoor het risico op brand tijdens het opladen van je telefoon aanzienlijk afneemt.

  • Gebruik de juiste opladers voor de juiste apparaten. Heb je een telefoon waarvan de oplader kapot is, koop dan een nieuwe originele oplader en geen goedkoop namaakmerk. Een namaakmerk levert niet altijd de juiste spanning voor het apparaat.
  • Als apparaten lang en intensief zijn gebruikt, laat deze dan afkoelen voordat je ze gaat opladen of weer gaat gebruiken.
  • Haal de stekker uit het stopcontact als het apparaat is opgeladen.
  • Leg de telefoon niet in de volle zon
  • Als de batterij van je telefoon beschadigd is, koop dan een nieuwe originele batterij.
  • Let op de plek waar je het apparaat tijdens het opladen weglegt. Zorg dat het apparaat eventuele warmte kwijt kan.

Dus let erop hoe je je telefoon oplaadt en zorg ervoor dat je de opladers na het laden uit het stopcontact verwijderd. Hierdoor verlaag je het risico dat de opladers of telefoons in brand vliegen, met alle gevolgen van dien.

Share Button
CategorieënKVO