Wist u dat? Handige tips over duurzaamheid

Wist u dat:

  • We in 2040 van het gas af moeten;

 

  • Sinds 2019 bedrijven met een verbruik van > 50.000 kWh of > 25.000 m3 informatie plicht hebben en energie besparende maatregelen welke zich binnen 5 jaar terugverdienen moeten uitvoeren. Met de alsmaar stijgende energieprijzen is de terugverdientijd steeds sneller te realiseren. Laat het eens onderzoeken, beter voorbereid dan overvallen.

  • Vanaf januari 2023 bedrijfsgebouwen waarin zich een kantoor ruimte bevindt groter dan 100 m2 verplicht een C label moeten hebben. Ook hier geldt dus laat het eens onderzoeken, maatregelen zoals glas-, muur- of dakisolatie zijn doorgaans voldoende om aan de verplichting te kunnen voldoen.

 

  • Vanaf Juli 2022 iedere gemeente de eigenaren van industriegebouwen kan verplichten om zonnepanelen op hun dak te installeren. Dus ook op uw dak, als uw dak daarvoor geschikt is.
    Industrie gebouwen zijn alle gebouwen waar niet in wordt gewoond.

 

  • Energie opwekken met zonnepanelen op je dak is een slimme investering  welke zich tussen de 5 en 7 jaar terugverdiend, zeker met de toekomstige energieprijzen en een technische levensduur van tenminste 25 jaar. Een uitstekende investering. 

 

  • Over vijf jaar meer dan 50% van alle voertuigen elektrisch wordt aangedreven. Geen fossiele brandstof motoren meer, maar elektromotoren. Met fossiele brandstof kom je de stad niet meer in.
    Investering in oplaad en opslag voorzieningen is een goede investering voor de nabije toekomst. Ook hiervoor gelden diverse subsidie maatregelen.

SAENZ assisteert graag bij alle duurzame vraagstukken en wensen.

 

Share Button