Zaandelta feliciteert Laco met Zaanse Ondernemingsprijs 2017!

Het verschil in waardering was klein en er waren ook meerdere stemrondes nodig om de winnaar van de Zaanse Ondernemingsprijs 2017 te bepalen. Dat is Laco Techniek in Zaandam, wereldwijd actief in ’duwen, heffen en trekken’.

De pauze duurde lang voor de drie kandidaten. Voorstellen aan het publiek en de bedrijfsfilms. Maar eenmaal bekend straalde directeur Henk Lafeber van Laco Techniek dinsdag op het podium van een bomvol Zaantheater met bloemen en een beeld van Jitse Sikkema als aandenken. Toch zagen hij en medekandidaat Luc Bronkhorst van Bosma & Bronkhorst de PDZ/Trias Jeugdjuryprijs naar Break-Down Sloopsupport in Westzaan gaan, de derde overgebleven kandidaat. 30 vmbo-leerlingen bekeken en beoordeelden de drie bedrijven door jonge ogen en kozen een andere winnaar dan de vakjury.

Voorafgaand aan het klapstuk van de avond viel er ook nog een Zaanse Startersprijs toe te kennen. Die strijd ging tussen twee ’bekende’ Zaanse starters, koffiebranderij Zuivere Koffie uit Koog aan de Zaan en Groeneveld Eten uit Zaandijk, en een minder bekende kandidaat: Green Partner uit Zaandam. De jury koos Jemuel Lampe van Zuivere Koffie als winnaar.

Bron: NHD.nl

Foto: Een beeldje voor de trotse winnaar van de Zaanse Ondernemingsprijs, Henk Lafeber van Laco Techniek; bloemen voor zijn echtgenote. Foto: Wim Egas

Share Button