Zaanse Geluiden | Wat is jouw Zaanse Geluid?

Economische ontwikkeling

De economie groeit. Toch zijn er ook signalen dat niet iedereen van die groei profiteert en dat het gebruik van grondstoffen om die groei te realiseren de planeet uitput. Dit is voor Britse econoom Kate Raworth de aanleiding geweest om te pleiten voor een andere economie, voor een andere wijze van waarderen van economische ontwikkeling. Eentje die voor ieder mens een sociale basis biedt en die de ecologische grenzen van de aarde respecteert. Ze legde haar pleidooi vast in haar boek, de Donuteconomie. 
Wat betekent de donuteconomie voor Zaanstad? Van 9 t/m 13 april 2018 gaan we in gesprek over wat we in Zaanstad belangrijk vinden voor de komende jaren. 

  • Maandagavond 9 april staat de donut-ecomie centraal bij café Fabriek in Zaandam. Lees meer en meld je aan.
     
  • Woensdag 11 april onderzoeken we bij ’t Lokaal in Wormerveer de mogelijkheid van financiering van een maatschappelijk initiatief via de Social Impact Bond. Lees meer en meld je aan 
     
  • Donderdag 12 april is een workshop Donuteconomie in de wijk: koken, eten weten. Hiervoor worden betrokkenen gericht uitgenodigd. Lees meer
     
  • Vrijdag 13 april is het thema ‘Krijg je er als bedrijventerrein opeens bewoners bij.’ Op het Hembrugterrein komen in de nabije toekomst ook woningen. Wat betekent dit voor de bedrijven en bewoners? Lees meer en meld je aan.

Lees meer over week Economische ontwikkeling

Wat vind jij belangrijk in Zaanstad?

We nodigen iedereen van harte uit om het gesprek hierover aan te gaan. Wat is jouw Zaanse geluid? De opbrengst van de eerste twee themaweken kun je nu bekijken.

Rond de  thema’s DuurzaamheidInclusieve stad, Verstedelijking en Economische ontwikkelingorganiseren we een themaweek met werksessies, lezingen, buurtmaaltijden en ontmoetingen in de wijken. Samen onderzoeken we wat de urgente uitdagingen zijn en hoe we dit samen aanpakken, hoe we elkaar versterken en samen versnellen.

Het Zaanse geluid van de bijeenkomsten
Voor verslagen, video’a en verhalen over de week van de Verstedelijking, klik hier
Voor verslagen, video’s en verhalen over de week Inclusieve stad, klik hier
Voor verslagen, video’s en verhalen over de week Duurzaamheid, klik hier

De organisator van Zaanse geluiden is Platform Aan de Zaan, ondersteund door de gemeente Zaanstad en alle netwerken en organisaties die zich willen aansluiten.

Bekijk het programma

Share Button